E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Julens lækre konfekt og andre skønne mundfulde

14. december 2012 af Anne au Chocolat 21 kommentarer

10 dage til juleaften og mange af jer skal sikkert julehygge og lege med konfekt og andre søde sager her i weekenden. Jeg har desværre selv for travlt for tiden, så jeg er ikke gået i gang endnu. Men det kommer snart, og det bliver en fryd for ganen.
Jeg har en idé om, at alle tager imod julelækkerier med kyshånd i denne kolde tid, og derfor har jeg i fredagens indlæg samlet 12 af mine julefavoritter, som måske kan inspirere jer til weekendens søde legeaftaler med vennerne og familien i køkkenet eller i stuen.

På første billede ser I øverst til venstre mine fantastiske krydrede figenkugler og til højre en blandet tallerken af chokolækkerier. Nederst til venstre har jeg serveret min klassiske hjemmelavet bounty for jer og til højre mine julede dadelkugler.

På andet billede øverst til venstre har jeg bidt i en fløjlsblød orange-chokoladetrøffel, og til højre er mine uimodståelige tørrede figner dyppet i mælkechokolade og pistacier. Nederst til venstre titter mine frække saltkarameller frem, mens de sunde abrikoskugler gemmer sig bag kakao og kokos til højre.

Mine bittesmå mazariner med amarenakirsebær og chokolade frister øverst til venstre på sidste billede, og til højre kan jeg byde på verdens bedste finskbrød fra min oldemor Frida Ibsen. Nederst til venstre er der lækre choko-peanut-fudge mundfulde og til højre Jonas’ og mine æbleskiver med ølandshvede og chokolade i.

Kan I mon lade jer lokke af disse lækkerier? 🙂 Glædelig fredag den 14. december til jer alle.

Skrevet i: Uncategorized Tags: bounty, chokolade, chokoladetrøfler, dadelkugler, finskbrød, fudge, hjemmelavede karameller, hjemmelavet bounty, jul, julekonfekt, julerier, karameller, knas, konfekt, småkager, valrhona

Previous Post: « Chokoladeballadekagen med Special Orange fra Valrhona
Next Post: Et kæmpe glas med knasendesprød kærlighed 3. søndag i advent fra mig til jer »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sonja {Dagmars Kitchen} skriver

    14. december 2012 kl. 09:50

    Det ser helt galet “dejligt ud”! Vilken inspiration – tack!

  2. Maria Silje skriver

    14. december 2012 kl. 10:20

    mine tænder løber totalt i vand. uhm.

  3. Irene skriver

    14. december 2012 kl. 11:22

    Tusind tak! Du er simpelthen bare SÅ inspirerende og jeg elsker din blog.
    Jeg glæder mig om muligt endnu mere til weekend nu.
    Rigtig god weekend til dig!

  4. Kit // A+K = ♥ skriver

    14. december 2012 kl. 13:21

    Dadlerne med pistacie ser helt vidunderlige ud – både i farverne, men smagen må da også være helt i top.
    Det er hvert fald mine favorit smags komponenter der er i (:

  5. Marina / cand.mor skriver

    14. december 2012 kl. 14:24

    Super idé! Har bookmarked din post 🙂
    Vi var for øvrigt forbi Torvehallerne på vores ferie – hold nu op, hvor var det svært ikke at købe sig fattig!

  6. Hanne Skov skriver

    14. december 2012 kl. 21:22

    Tusind tak for de gode ideer!
    Jeg har allerede lavet dine saltkarameller og æbleskiver. Men jeg bliver vist osse nødt til at lave bounty, da jeg har en dåse kondenseret mælk, pose øko kokosmel og chokolade liggende i skuffen…. Det kan da ikke ligge der til efter jul.
    God weekend.
    Vh
    Charlotte G

  7. Lotte skriver

    14. december 2012 kl. 21:52

    Uhhh jo billederne frister:-) Jeg har lavet dadelkuglerne – uhmmm de er gode, og købt ind til chokoladetrøffel – den får jeg lavet i week-enden. Tak for dejlige opskrifter

  8. Marie - Cocina Fragrante skriver

    15. december 2012 kl. 15:25

    Ej man Anne altså. Du giver mig virkelig lyst til at slå lejr foran din lejlighed, indtil du smider dine fine julegodter ud af vinduet!! 😀

  9. Marie - Cocina Fragrante skriver

    15. december 2012 kl. 15:25

    Du kunne lave en karamel-Rapunzel! Yum!

  10. TARTESANDCARO skriver

    15. december 2012 kl. 19:55

    I fall in love about all of your pics

  11. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2012 kl. 21:01

    Kære Sonja

    Tusind tak skal du have! Dejligt at jeg kan inspirere 🙂

    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2012 kl. 21:01

    Kære Maria Silje

    YES! Så er missionen fuldført 😉

    Kh Anne

  13. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2012 kl. 21:02

    Kære Irene

    Tusind tak for en skøn skøn kommentar! Jeg bliver så glad 🙂

    kh Anne

  14. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2012 kl. 21:03

    Kære Kit

    Det er også en fantastisk kombination 😉

    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2012 kl. 21:03

    Kære Marina

    Heheh ja Torvehallerne er et farligt dejligt sted 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2012 kl. 21:04

    Kære Hanne

    Det lyder bare så godt! 🙂

    Ha’ en fantastisk sød jul med dine nærmeste.

    Kh Anne

  17. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2012 kl. 21:05

    Kære Lotte

    Uhm chokotrøfler! 🙂 God weekend.

    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2012 kl. 21:05

    Søde Marie,

    Jeg ELSKER alle dine fine idéer 😉

    Kram fra mig

  19. Anne au Chocolat skriver

    15. december 2012 kl. 21:05

    Hey TartesandCaro

    You are too sweet 🙂

  20. Signe Goul Svendsen skriver

    19. december 2012 kl. 21:11

    Hej Anne
    Jeg har lavet dine lækre karameller, og de smager rigtigt godt, men synes de er lidt bløde. De kan let formes og “smelter” sammen, når de ligger ovenpå hinanden – er det meningen, eller skal de koge længere? Hvordan er dine?

    Tak for en fristende blog…

  21. Anne au Chocolat skriver

    20. december 2012 kl. 14:24

    Kære Signe
    Mine er bløde til den chewy side 🙂 Giver det mening?

    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap